Wellicht heb je er wel eens van gehoord via het internet of vrienden en familie, steeds meer echtscheidingen verlopen via een mediator zoals DeScheidingsMediator, mediator Houten. Een mediator is als het ware een derde, onafhankelijke partij die aansluit bij het maken van afspraken omtrent de scheiding. Dat klinkt natuurlijk prima, maar waarom zien we nu ineens dat dit vaak voorkomt? Met andere woorden, wat zijn de voordelen van een scheidingsmediator? 

Een aantal voordelen

We weten natuurlijk allemaal wel dat een scheiding een lastige periode is. Ten eerste is natuurlijk de periode voor de daadwerkelijke scheiding ook al niet prettig geweest. Wat voor verstandhouding er dan ook was, het kan in ieder geval niet goed geweest zijn en die frictie is waarschijnlijk nog niet weg doorheen het scheidingsproces. Deze opgekropte emoties maken het scheidingsproces een stuk moeilijker. Een mediator kan deze emoties inzien en je wijzen op de consequenties van eventuele huidige acties. Met andere woorden, de mediator kan je wijzen op wat wezenlijk van belang is, namelijk de toekomst.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het daadwerkelijke onderhandelen. Hier komen ook moeilijke en emotionele vraagstukken naar boven. Denk hierbij aan de vraag wie het huis krijgt, waar de kinderen heen gaan en wanneer, wat er gedaan wordt met andere bezittingen en nog veel meer van zulke lastige vragen. Door de omvang van de vragen en de emoties die omhoog komen, ben je geneigd om ofwel overhaaste beslissingen te nemen, ofwel juist helemaal tot geen besluit te komen waardoor de scheiding onnodig lang doorgaat. Dit is helemaal voor niemand een goede situatie.

Een goede mediator, zoals De ScheidingsMediator, kan het onderhandelingsproces helpen door te wijzen op de consequenties van acties. Daarmee kan deze persoon jullie wijzen op wat wezenlijk van belang is in het onderhandelen en welke dingen en emoties aan de kant gezet zullen moeten worden. Het inschakelen van een scheidingsmediator is dus bevorderlijk voor iedereen betrokken bij de scheiding.