://www.natuurvoorkinderen.nl/”>website en volg ons op Facebook en Instagram!

Natuur voor Kinderen – Een Groene Wereld voor het Basisonderwijs

Welkom bij Natuur voor Kinderen, dé website die zich richt op het belang van groen in het basisonderwijs! Wij geloven dat natuur een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van kinderen en willen daarom zoveel mogelijk scholen en leerkrachten inspireren en ondersteunen om natuur een prominentere plek te geven in het onderwijs. Ben je benieuwd naar wat wij doen en waarom? Lees dan snel verder!

Waarom is natuur zo belangrijk voor kinderen?

De natuur is een bron van verwondering, ontdekking en rust. Het is een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en zichzelf kunnen zijn. Door contact te maken met natuur, ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek, leren ze over seizoenen en levenscyclus van planten en dieren, en ontwikkelen ze een gevoel van verantwoordelijkheid voor hun omgeving. Natuur heeft ook een positief effect op gezondheid en welzijn van kinderen. Het stimuleert beweging, creativiteit en vermindert stress en angst. Kortom, natuur is onmisbaar voor ontwikkeling van kinderen!

Wat doet Natuur voor Kinderen?

Bij Natuur voor Kinderen geloven we dat basisonderwijs een belangrijke rol heeft in stimuleren van band tussen kinderen en natuur. Daarom bieden wij ondersteuning aan scholen en leerkrachten die meer groen willen integreren in hun lesprogramma. Dit doen we onder andere door aanbieden van lesmateriaal, workshops en inspirerende voorbeelden van andere scholen. Ook organiseren we jaarlijks Groene Kinderopvangdag, waarbij we aandacht vragen voor belang van groen in kinderopvang.

Samen voor groene toekomst

Wij geloven dat we samen verschil kunnen maken voor groene toekomst. Daarom werken we samen met verschillende partners, zoals Natuurmonumenten en IVN Natuureducatie, om ons doel te bereiken. Ook jij kunt steentje bijdragen! Door kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan en te genieten van natuur, geef je ze waardevolle ervaring mee. En wie weet, misschien ontdekken ze wel hun passie voor natuur en worden ze natuurbeschermers van toekomst!

Wil je meer weten over Natuur voor Kinderen en hoe je ons kunt steunen? Neem dan kijkje op onze website en volg ons op Facebook en Instagram!

Welkom bij Natuur voor Kinderen, dé website die zich richt op het belang van groen in het basisonderwijs! Wij geloven dat natuur een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van kinderen en willen daarom zoveel mogelijk scholen en leerkrachten inspireren en ondersteunen om natuur een prominentere plek te geven in het basisonderwijs. Ben je benieuwd naar wat wij doen en waarom? Lees dan snel verder!

Waarom is natuur zo belangrijk voor kinderen?

De natuur is een bron van verwondering, ontdekking en rust. Het is een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en zichzelf kunnen zijn. Door contact te maken met de natuur, ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek, leren ze over de seizoenen en de levenscyclus van planten en dieren, en ontwikkelen ze