Ben je op zoek naar een leuke sport die je lange tijd vol kunt houden en waar je als vrouw ook echt wat mee gaat bereiken? Krachttraining kan dan echt wat voor jou zijn. Het is van belang dat je goed let op je techniek. Stel dat je de oefening niet goed uitvoert dan is de kans groot dat jij een blessure krijgt, hoe kan dat? Je gebruikt dan de verkeerde spieren en dan gaat het fout. Als het dan misgaat dan lig je er langere tijd uit om te herstellen en dat moet voorkomen worden. Weet daarom wat je doet.  

Zwanger en krachttraining kan dat?

Als je op zoek bent naar goede oefeningen die horen bij krachttraining vrouwen, dan dien je te weten dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen beginners en gevorderden. Als je zwanger bent bijvoorbeeld, is het slim om het rustig aan te doen. Je wil toch graag wat bezig blijven en sporten, en zo aan je conditie werken, maar te zwaar is dan niet goed voor je. Je lichaam heeft het al zwaar omdat het voor jou en je kindje moet zorgen en daarnaast krijg je te maken met veel veranderingen, lichamelijk en geestelijk. Zorg daarom dat je jezelf goed kent, op tijd pauze pakt en dan rustig aan gaat trainen. Jij voelt zelf het beste tot wanneer je dit vol kunt houden.

Beginnen met krachttraining..

Je wil graag beginnen met krachttraining en dan is het goed om het ook rustig aan te doen. Het gaat er niet om dat je er veel gewicht aan hebt hangen, het gaat er om dat jij het een aantal keer vol kunt houden. Voer de oefeningen rustig uit en bouw het rustig op, het gaat ook niet om je snelheid. Als je een squat uit wil voeren is het goed om vooraf na te gaan hoe je deze uit moet voeren en dan kun jij het rustig opbouwen. Je kunt het beste voor een spiegel oefenen, dan kun je zien of je de oefening goed doet.