Ineens veel misselijk zijn, pijnlijke borsten en het uitblijven van je menstruatie. Dit kunnen tekenen van zwangerschap zijn. Een mooie periode, maar ook een periode die gepaard gaat met zogenaamde zwangerschapskwaaltjes. Welke kwaaltjes zijn er wat kun je doen om je zwangerschap zo soepel mogelijk te laten verlopen? Van belang is in elk geval om goed te blijven eten en drinken. Foliumzuur en vitamine D zijn belangrijk. Op zoek naar supplementen? De juiste vitamines bestellen doe je hier.

Misselijkheid

Het is heel normaal om misselijk te zijn tijdens je zwangerschap. Sterker nog, 8 op de 10 vrouwen herkent deze kwaal. De misselijkheid komt vooral rond de vierde week. Sommige vrouwen zijn heel de dag door misselijk, terwijl een ander alleen in de ochtend misselijk is. Misselijk zijn is natuurlijk erg vervelend maar niet schadelijk. Het best kun je zoveel mogelijk rust nemen wanneer je last hebt van misselijkheid. Ook kan het helpen om gemberthee te drinken. Tot slot raden we je aan om vaker te eten en te drinken en dan kleinere hoeveelheden te nemen. 

Pijnlijke borsten

Je borsten veranderen tijdens je zwangerschap. Dit komt door de hormonen progesteron en oestrogeen. Borsten worden groter en zwaarder. Dat klinkt misschien leuk (‘een gratis borstvergroting!’) maar helaas gaat deze groei ook gepaard met pijn. Wanneer je veel last hebt van pijnlijke borsten is het verstandig om even met een verloskundige te overleggen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een typische zwangerschapskwaal. Je lichaam geeft veel aandacht aan de groei van jouw kindje en dit is een ware aanslag op je eigen energie. Deze vermoeidheid is anders dan anders. Het is niet de vermoeidheid die je voelt na een dag hard werken. TIjdens je zwangerschap kun je na het maken van een kleine wandeling al doodop zijn. Tegen deze vermoeidheid is weinig te doen, vooral veel rust nemen!