In de wereld van fysiotherapie zijn er verschillende behandelmethoden die kunnen helpen bij het verlichten van pijn en het herstellen van blessures. Een van deze methoden is shockwave therapie. Deze behandeling wordt steeds populairder en wordt ook aangeboden bij Jahae fysiotherapie in Maastricht. Maar wat is shockwave therapie precies en hoe kan het jou helpen bij het herstel? In deze blog zullen we hier dieper op ingaan.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij er gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven om pijnlijke plekken in het lichaam te behandelen. Deze geluidsgolven worden via een apparaat op de huid overgebracht naar de pijnlijke plek. Dit zorgt voor een verbeterde doorbloeding en stimuleert het herstelproces van het lichaam. Shockwave therapie wordt voornamelijk gebruikt bij chronische pijnklachten, zoals bijvoorbeeld peesontstekingen, hielspoor en tennisellebogen.

Voordelen van shockwave therapie

Een van de voordelen van shockwave therapie is dat het een niet-invasieve behandeling is. Dit betekent dat er geen operatie of injecties nodig zijn, wat het een veilige en pijnloze behandeling maakt. Daarnaast is het een snelle behandeling, waarbij je vaak al na enkele sessies verbetering zult merken. Ook is er geen sprake van bijwerkingen, waardoor het een geschikte behandeling is voor mensen die geen medicatie kunnen of willen gebruiken. Bij Jahae fysiotherapie in Maastricht wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur en technieken, waardoor je verzekerd bent van een effectieve behandeling.

Is shockwave therapie iets voor jou?

Of shockwave therapie geschikt is voor jou, hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om eerst een diagnose te laten stellen door een fysiotherapeut, voordat je start met de behandeling. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat shockwave therapie niet voor iedereen geschikt is. Zo wordt het afgeraden bij zwangere vrouwen, mensen met een bloedingsstoornis of een pacemaker. Bij Jahae fysiotherapie in Maastricht wordt er altijd eerst een uitgebreid intakegesprek gevoerd om te bepalen of shockwave therapie de juiste behandeling is voor jou.

Al met al kan shockwave therapie een effectieve behandelmethode zijn voor verschillende pijnklachten. Het is een veilige en pijnloze behandeling met weinig tot geen bijwerkingen. Wil je meer weten over shockwave therapie of ben je benieuwd of het iets voor jou is? Neem dan contact op met Jahae fysiotherapie in Maastricht voor meer informatie en advies op maat.